Een omgeving waar veel te beleven is

Onze accommodatie dankt zijn naam aan het riviertje De Lage Raam dat aan de overkant van de weg loopt. Als u het bruggetje in onze straat oversteekt, wandelt u al snel de natuur in. Het stiltegebied daar bestaat uit een stukje bos en weilanden met koeien. Er is in Mill naast mooie natuur ook voldoende kunst te bekijken via de Kunstroute, geschiedenis (met kastelen en oorlogsmonumenten) en Brabantse gezelligheid (met enkele kroegen, winkels en restaurants). Ook voor kinderen zijn er in de omgeving voldoende faciliteiten zoals binnen speeltuinen, zwembaden, dierentuinen en pretparken.

GESCHIEDENIS

Het dorp Mill is maar liefst twee kastelen rijk. Kasteel Adendriel ligt midden in het hart van het dorp en dateert uit 1477 en is te boeken voor bruiloften en partijen. Kasteel Tongelaar heeft een geschiedenis die zelfs teruggaat naar de 9e eeuw toen op die locatie een mottekasteel stond. Nu bevindt zich in het kasteel een bierbrouwerij en een restaurant en kan het kasteel afgehuurd worden voor trouwerijen en feesten. Er zijn in Mill nog meerdere restanten en monumenten van de Tweede Wereldoorlog terug te vinden die "Sporen van de Oorlog" worden genoemd. Er is jaarlijks een kunstroute te bewonderen van lokale kunstenaars. Daarnaast wordt er een jaarlijks “Plattelandsrondje” gehouden en zijn er bijvoorbeeld Oogstdagen, een Kastelendag en is er het Boerenbondmuseum in het naastgelegen dorp.


NATUUR

Tussen Cuijk, Grave en Mill ligt een prachtig gebied, genaamd de (verborgen) Raamvallei. Het is een plek met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er is de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de ontdekking van dit stukje natuur en het te laten bloeien en groeien. Dit door bijvoorbeeld De Raam te ontginnen en op sommige plekken te verbreden. In de omgeving is veel akkerbouw en boomteelt, mede vanwege de van oorsprong moerassige grond. Wandelend in de ochtend of avond hebben we al meerdere keren herten gespot op 500 meter van ons terrein.

maak een keuze